Ексклюзиви
пʼятниця, 20 квітня 2007 08:29

Влада Киргизії закрила головну опозиційну газету

Вранці 20 квітня правоохоронні органи Киргизії припинили діяльність популярної опозиційної газети "Агим", а також наклали арешт на офіс Об"єднаного фронту "За гідне майбутнє Киргизстана".

Як повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на неурядову організацію "Інтербілім", по розпорядженню генпрокурора республіки весь п"ятничний тираж газети "Агим" арештований.

Разом з тим в п"ятницю вранці співробітники правоохоронних органів прибули в офіс Об"єднаного фронту. За словами представників опозиції, в даний час в офісі проводиться обшук, вилучаються документи, комп"ютери, плакати і транспаранти для мітингу.

Газета "Агим" вважається однією з найпопулярніших газет республіки, що виходять на киргизькій мові. Власником газети є депутат парламенту Киргизії, член опозиційного Об"єднаного фронту "За гідне майбутнє Киргизстана" Меліс Єшимканов.

Нагадаємо, що 11 квітня Об"єднаний фронт почав на центральній площі Бішкека безстрокову акцію протесту з вимогою провести дострокові президентські вибори в Киргизії. Напередодні мітинг опозиції був розігнаний співробітниками міліції.

За фактом масових безладів при розгоні мітингу генеральна прокуратура Киргизії порушила кримінальну справу. Наголошується, що персонально проти організаторів мітингу справа не порушена.

Тим часом лідер Об"єднаного фронту "За гідне майбутнє Киргизстану" Фелікс Кулов і начальник його штабу Омурбек Суваналієв викликані на допит в Державний комітет національної безпеки, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Влада Киргизії закрила головну опозиційну газету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути