понеділок, 23 квітня 2007 16:34

Влада Киргизії почала політичні репресії проти опозиції

У Бішкеку після допиту в Держкомітеті національної безпеки Киргизії (ГКНБ) затриманий один з лідерів Об"єднаного фронту опозиції Омурбек Суваналієв, повідомляє ІА "24.kg".

У ГКНБ, за даними агентства, його викликали як свідка у справі про масові безлади 19 квітня. Про те, чи були Суваналієву пред"явлені які-небудь звинувачення, джерело не повідомляє.

Крім того, як заявив журналістам лідер руху "За реформи!" Омурбек Текебаєв, 23 квітня був затриманий його соратник (він є також членом Об"єднаного фронту) Омурбек Абдрахманов.

Слідчі спецслужби Киргизії вилучили відеозаписи подій 19 квітня в Бішкеку у всіх телерадіокомпаній країни, повідомили в понеділок "Інтерфаксу" в прес-службі Генеральної прокуратури республіки.

"Відеоматеріали були вилучені в рамках слідства, що проводилося, у кримінальній справі за фактом масових безладів, що мали місце 19 квітня в Бішкеку на площі Ала-Тоо і центральних вулицях столиці", - пояснили у відомстві.

"Це було зроблено в цілях всестороннього, повного і об"єктивного розслідування обставин справи, а також встановлення і притягання до відповідальності винних осіб", - сказали в прес-службі.

"Вилучення було проведене у Держтелерадікомпанії "Киргизстан", а також незалежних телекомпаніях "Піраміда", "П"ятий канал", НБТ, НТС, що демонстрували записи проведення безстрокових мітингів Об"єднаного фронту "За гідне майбутнє Киргизії" і руху "За реформи", за період з 11 по 19 квітня 2007 року", - повідомили в Генпрокуратурі.

19 квітня представники правоохоронних органів розігнали мітинг, після того, як група людей спробувала прорвати міліційне оточення у будівлі уряду. У зв"язку з тим, що відбувся генпрокуратура Киргизії порушила кримінальну справу по статті "організація масових безладів", повідомляє Interfax.
Зараз ви читаєте новину «Влада Киргизії почала політичні репресії проти опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути