середа, 29 березня 2017 17:18

"Вивезти запаси снарядів - найкраща страховка від повтору диверсії" - артилерист про Балаклію

"Вивезти запаси снарядів - найкраща страховка від повтору диверсії" - артилерист про Балаклію
Юліан Матвійчук:"Єдиний плюс із ситуації в Балаклії - люди ще раз переконалися в халатності нашої влади". Фото: Олексій Виноградов

Потрібно негайно вивезти з Балаклії всі запаси снарядів. Артсклади в Україні має охороняти СБУ, поліція і Нацгвардія. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів Юліан Матвійчук, колишній боєць "Азову", артилерист.

Єдиний плюс із ситуації в Балаклії - люди ще раз переконалися в халатності нашої влади. До цього звичайні українці не підозрювали, що стратегічні об'єкти так погано охороняються. І це в час, коли країна бореться за свою територію. А Балаклія - за 90 кілометрів від лінії розмежування з ворогом, - каже Матвійчук.

Офіційно війни в країні не має. Як тоді мають охоронятися артсклади?

По факту в нас війна. Тому забезпечення охорони на таких об'єктах має бути найсерйозніше. Навіть кращим, ніж на передку. Сюди мають кинути спецпризначенців, поліцію, СБУ. Повинна працювати контррозвідка, патрулі із собаками, квадрокоптери. Якщо хтось заснув на посту чи прогавив ворога - трибунал. Територія має постійно прочісуватися на наявність ворожих диверсійних груп. Наші військові прекрасно навчилися це робити.

Сторонні люди взагалі не мають права бути на території. Під час війни зброю видають тільки одному представнику з військового конвою. І то за спеціальною перепусткою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Всі собаки з села повтікали" - мешканці Вербівки про вибухи на артскладах

Які висновки має зробити влада із цієї ситуації?

Треба терміново залагоджувати такий відвертий прорахунок. Найперше - вивезти склади в інші регіони, подалі від ворога. Хай краще українські військові їздять по боєприпаси, ніж втрачають їх через підпали. Вивезти все - найкраща страховка від повторення диверсії. Особливо, коли це стосується Харківщини.

Дивує, чому на мирній території купа військових частин, які просто стоять. Деяких тільки після вибухів закинули в Балаклію. І не для охорони, а щоб прибирати розвалини. Треба, щоб влада забезпечила військовим роботу, яку вони можуть ефективно виконувати. Стратегічні об'єкти якраз цього потребують.

У ніч на 23 березня у місті Балаклія Харківської області на військовій базі вибухнув найбільший в Україні арсенал зброї. У військовій прокуратурі основною версією події назвали диверсію. Із міста та прилеглих територій евакуювали близько 36 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «"Вивезти запаси снарядів - найкраща страховка від повтору диверсії" - артилерист про Балаклію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути