Ексклюзиви
вівторок, 10 квітня 2007 17:09

Виробник сигарет Gitanes і Gauloises відмовився продаватися британцям

Тютюнова компанія Altadis, що володіє брендами Gauloises і Gitanes, відмовилася зливатися з британським конкурентом Imperial Tobacco, відомим марками Davidoff і West. Керівництво Altadis вирішило, що сума 16,1 мільярда доларів дуже мала для того, щоб поглинути компанію. Про це говориться в прес-релізі іспанського виробника сигарет.

У березні Imperial Tobacco запропонувала за активи Altadis 15 мільярдів доларів. Після того, як керівництво компанії відкинуло операцію, британці підвищили свою пропозицію до 16,1 мільярдів доларів.

Після відмови Imperial Tobacco, яка є четвертим за величиною виробником тютюну в світі, заявила, що як і раніше вважає злиття з Altadis перспективним. Операція дозволила б Imperial Tobacco укріпити свої позиції в боротьбі з провідними тютюновими компаніями світу Philip Morris, Japan Tobacco і British American Tobacco, відзначає агентство AP.

Біржі відреагували на новині від Altadis продажем акцій тютюнових компаній. Вартість цінних паперів виробника Gauloises впала на піввідсотка, а Imperial Tobacco - на 0,3 відсотка.

Imperial Tobacco останнім часом зайняла активну позицію на ринку злиття і поглинань. Зокрема, компанія домовилася купити Commonwealth Brands за 1,9 мільярда доларів, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Виробник сигарет Gitanes і Gauloises відмовився продаватися британцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути