Ексклюзиви
вівторок, 26 червня 2007 13:54

Вірменія запланувала будівництво нової АЕС

Уряд Вірменії має намір побудувати нову атомну електростанцію. Про це заявив у вівторок прем"єр-міністр Вірменії Серж Саркисян, представляючи програму діяльності уряду республіки на 2008-2012 роки.

При цьому прем"єр визнав, що плани по будівництву АЕС "знаходяться в зачатковому стані, оскільки до цих пір не ясні джерела фінансування, об"єми інвестицій і технології будівництва". В той же час Саркисян висловив впевненість в тому, що Вірменія повинна мати атомну енергію.

Нагадаємо, що перша Вірменська АЕС була введена в дію в 1980 році і зупинена в березні 1989 року з політичних причин. Повторно введена в дію в листопаді 1995 року, у зв"язку з гострою енергетичною кризою в республіці.

Євросоюз наполягає на консервації ВАЕС і готовий виділити на це 100 мільйонів євро. Проте, за оцінками вірменських експертів, для створення у Вірменії альтернативних енергопотужностей необхідний майже мільярд євро.

Раніше заявлялося, що Вірменія планує побудувати нову АЕС потужністю приблизно в 1 тисяча мегават. Даний проект обійдеться, за оцінками Міненергетики республіки, приблизно в 1 мільярд доларів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Вірменія запланувала будівництво нової АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути