субота, 21 червня 2008 17:58

Вірменія продовжить консультації з НАТО

Вірменія вважає важливим продовжити консультації з НАТО у форматі "26 плюс 1", заявив міністр закордонних справ республіки Едвард Налбандян, перебуваючи з робочим візитом у Брюсселі, на зустрічі з генсеком НАТО Яапом де Хооп Схеффером, повідомили прес-служба МЗС країни.

"Під час зустрічі Налбандян високо оцінив підсумки засідання Ради Північноатлантичної ради у форматі "26 плюс 1" (Вірменія-НАТО), яке відбулося 28 травня. Зі свого боку, Схеффер вітав рішення парламенту Вірменії про подвоєння чисельності вірменських миротворців у Косовому", - сказав представник прес-служби.

Вірменія 12 червня вперше відправила до Косова миротворчу місію у складі роти (70 військовослужбовців), яка замінила взвод з 34 військовослужбовців. Вірменські військові беруть участь у миротворчій місії біля міста Урошевац у складі грецького батальйону з 12 лютого 2004 року.

Налбандян зазначив, що Єреван цінує сприяння країн-членів Альянсу в реалізації Програми дій індивідуального партнерства Вірменія-НАТО (IPAP).

"На прохання Схеффера, керівник вірменського МЗС розповів про підсумки зустрічі президентів Вірменії та Азербайджану Сержа Саркісяна та Ільхама Алієва в рамках карабахського врегулювання", - сказав представник прес-служби.

У Брюсселі Налбандян зустрівся також із спецпредставником ЄС на Південному Кавказі Пітером Семнебі та керівниками ряду загальноєвропейських і бельгійських вірменських організацій, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Вірменія продовжить консультації з НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути