Ексклюзиви
понеділок, 23 квітня 2007 12:35

Вірджиньський вбивця купував патрони через Ebay

 
Американська поліція встановилаз"ясувала, що Чо Син Хі, який убив 32 людини в політехнічному інституті Вірджинії, купував боєприпаси на інтернет-аукціоні eBay. Він використовував обліковий запис Blazers5505. Під цим ім"ям він 22 березня придбав дві обойми по десять патронів для пістолета Walther P22. Покупка була зроблена в збройовому магазині в штаті айдахо на законних підставах, пише газета The Times.

На день пізніше Чо Син Хи купив три обойми для цього пістолета в онлайн-магазині "oneclickshooting". Крім того, він також продавав через еBay різні лоти, зокрема квитки на матчі команди свого університету з американського футболу і книги про насильство, смерть і нанесення каліцтв.

Цю літературу Чо Син Хи вивчав в рамках учбового курсу "Сучасна культура жахів". Зокрема, він продавав через сайт Half.com такі книги, як "Чоловіки, жінки і бензопили" (Men, Women, and Chainsaws) Керол Кловер, в якій досліджувалися міжстатевих відносин в сучасних фільмах жахів.

Крім того, список учбової літератури включав збірку кращих творів Лавкрафта і книгу "Самки: містичні історії" (The Female of the Species: Tales of Mystery and Suspense) письменниці Джойс Керол Оутс, яка, за словами видавця, присвячена жінкам, які борються із злом навколо себе і із здивуванням виявляють, що зло таїться усередині них.

Тим часом поліція займається вивченням електронних архівів Чо Син Хі: його листуванням електронною поштою, зокрема з поштової скриньки Blazers5505 @hotmail.com, записами дзвінків з його мобільного телефону і вмістом його персонального комп"ютера.

Зокрема поліцію цікавить, чи спілкувався Чо Син Хі по електронній пошті з 19-річною Емілі Хилшер (Emily Hilscher) - одній з двох перших його жертв. Річ у тому, що в кінці 2005 року поліція вже проводила розслідування за фактом домагань з боку Чо Син Хі через електронну пошту відносно двох студенток. Тоді він був оголошений психічнохворим і таким, що представляє загрозу для навколишніх людей. Проте в психіатричній клініці Чо Син Хі провів всього лише одну ніч, після чого був виписаний звідти, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Вірджиньський вбивця купував патрони через Ebay». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути