Ексклюзиви
четвер, 22 травня 2008 12:45

Випущений найдешевший ноутбук в світі

Гонконзька компанія Bestlink випустила ноутбук вартістю 250 доларів, повідомляє Engadget. При покупці оптової партії ціна лептопа складе 180 доларів. Ціна найдоступнішого на сьогодні лептопа - OLPCXO - складає 188 доларів.

Побудований BestlinkAlpha 400 на базі процесора Xburst з тактовою частотою 400 мегагерц. Діагональ екрану лептопа складає сім дюймів, об"єм оперативної пам"яті Alpha 400 дорівнює 128 мегабайт. Ємність флеш-памяті, замінюючої ноутбуку жорсткий диск, складає один або два гігабайти.

Також в Alpha 400 передбачені слот для карт пам"яті формату SD, два USB-порта і роз"єм Ethernet. Працювати ноутбук буде під управлінням операційної системи на базі ядра Linux. Хоча на нього можливо встановити і WindowsCE.

Крім того, свій ультрабюджетний ноутбук представила австралійська компанія Emtec. Діагональ екрану EM-PC, що підтримує дозвіл 1024х600 пікселів, складе 8,9 дюйма. Працювати ноутбук буде під управлінням операційної системи на базі ядра Linux. У продажу на території Австралії EmtecEM-PC з"явиться в липні 2008 року за ціною 420 доларів.

Основними конкурентами EmtecEM-PC будуть AsusEee РС і його аналоги. Зокрема, лептопиIntelClassmate, HP 2133 Mini-note і MSIWind. Крім того, випустити свій варіант ультрабюджетного ноутбука в червні 2008 року обіцяла і компанія Gigabyte, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Випущений найдешевший ноутбук в світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути