Ексклюзиви
субота, 08 березня 2008 14:54

Випромінювання мобільного впливає на шкіру

Випромінювання мобільного впливає на шкіру
Тканини організму піддаються негативній дії з боку електромагнітних хвиль. Попередні дослідження вказували на те, що радіовипромінювання мобільних телефонів (модульовані електромагнітні хвилі радіочастот) змінюють експресію білка і активність у шарі ендотеліальних клітин людини. Проте новий аналіз є унікальним з погляду того, що він вперше показав, чи є дані локальні зміни в експресії білка небезпечної для людини.

У дослідженні був проведений експеримент на невеликій ділянці шкіри передпліччя, який піддавався GSM-сигналам у 10 добровольців. Після цього оброблений матеріал (як опромінений, так і не опромінений) був відправлений для гістологічного дослідження (біопсія шкіри). При цьому були вивчені всі білки, що піддалися змінам. В процесі аналізу 580 протеїнів 8 були охарактеризовані як що одержали значну дію в результаті дії випромінювання мобільного телефону, відзначають фахівці.

"Радіація, якою людина піддається в процесі користування мобільним телефоном, надає деяку біологічну дію на організм людини", - говорить Даріуш Лежчинські, дослідник Центру STUK. - "Навіть якщо ці зміни незначні, вони все одно є", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Випромінювання мобільного впливає на шкіру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути