Ексклюзиви
вівторок, 12 червня 2007 12:55

Виплати породіллям зростатимуть з кожною новою дитиною

Міністерство праці розробляє заходи для стимулювання народжуваності, які планується ввести з 2008 року. Так міністерство пропонує знову підвищити розмір допомоги при народженні дитини, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

При цьому планується ввести диференціацію виплат, щоб стимулювати народження не тільки першої дитини, але і наступних, щораз виплачуючи більше.

Зараз допомога складає 8,5 тис. грн. З них 3,5 тис. грн виплачується одразу після народження дитини, а далі по 425 грн щомісяця протягом року.

Істотні пільги можуть одержати багатодітні родини.

- Ми плануємо, щоб ті родини, у яких народилася третя дитина, могли одержати безпроцентний кредит на придбання житла, а ті родини, у яких народилася четверта дитина, позачергово одержували соціальне житло з розрахунку 17 кв м на одного члена родини, - відзначив міністр праці і соцполітики Михайло Папієв.

За його словами, ці пільги одержать і ті родини, у яких дітей усиновили або взяли під опіку.

- Українці — вимираюча нація. Щорічно ми втрачаємо 780 тис. громадян, а народжується 415-425 тис. дітей,— відзначив Папиев.

У той же час, за словами члена парламентського комітету з питань соцполітики Василя Хари, у Раді вже зареєстрований законопроект, що передбачає збільшення допомоги при народженні кожної наступної дитини на 20-30%.

Сам депутат вважає, що "одноразову допомогу збільшувати не потрібно, потрібно збільшувати щомісячну допомогу по догляду за дитиною до трьох років".

За його оцінками, на реалізацію планів з підвищення народжуваності в держбюджеті на 2008 р. варто вишукати 1,5-2 млрд грн, з них допомога при народженні дітей (з урахуванням наростання виплат) може скласти 1 млрд грн.

Раніше Папієв виступав за дозвіл звільняти вагітних жінок у випадку порушення ними трудового законодавства. Однак пізніше відмовився від цієї ідеї, передає Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Виплати породіллям зростатимуть з кожною новою дитиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути