Ексклюзиви
середа, 05 грудня 2007 14:59

Винищувач вперше в світі перехопив ракету

У США вперше в світі проведено перехоплення балістичної ракети реактивним винищувачем.

Винищувач F-16, обладнаний ракетами AIM-9X Sidewinder, перехопив дослідницьку ракету "Оріон". Наведення літака на ціль здійснювалося за допомогою системи NCDE. Нова система, побудована відповідно до концепції "бойового простору", призначена для швидкого наведення безпілотних апаратів і винищувачів на стартуючі балістичні ракети.

F-16 випустив дві ракети "повітря-повітря" AIM-9X, перша з яких знищила мету, а друга передала на землю запис перехоплення, зроблений за допомогою головки самонаведення. Випробування довели можливість знищення балістичних ракет на старті за допомогою винищувачів, обладнаних ракетами AIM-9X і AIM-120 з додатковими ступенями, що забезпечують швидкий розгін.

Фахівці відзначають, проте, що для успішного знищення ракети протягом перших двох-трьох хвилин після старту, винищувач повинен знаходитися не більше ніж за сто миль (170 кілометрів) від точки запуску, інакше він не встигне зблизитися з ціллю до того, як вона вийде із зони перехоплення.

Теоретично винищувачі з модернізованими ракетами "повітря-повітря" можуть стати дешевою альтернативою ракетам-перехоплювачам наземного базування у разі потреби знищення одиночних балістичних ракет малої і середньої дальності, повідомляє AFP.

Зараз ви читаєте новину «Винищувач вперше в світі перехопив ракету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути