Ексклюзиви
неділя, 26 травня 2019 16:57

Винагорода Ілона Маска за роботу в Tesla зросла на 4575310%

Винагорода Ілона Маска за роботу в Tesla зросла на 4575310%
Tesla призначила нагороду Ілону Маску у розмірі 2,284 млрд доларів, але проблема в тому, що поки що ці гроші Маску не належать. Фото: espreso.tv

Гендиректор Tesla Ілон Маск очолив рейтинг найбільш високооплачуваних керівників американських компаній за версією газети The New York Times.

Про це пише Forbes.

У 2018 році винагорода Маска за роботу в автомобільній компанії становила $2,284 млрд. Це на 4575310% більше, ніж роком раніше.

Такої великої винагороди своєму керівнику ще не призначала жодна публічна компанія. Але проблема в тому, що поки що ці гроші Маску не належать.

Суму $2,284 млрд практично повністю складають опціони на акції Tesla. На початку минулого року Tesla оновила умови компенсаційного пакета головного виконавчого директора, прив'язавши виплати йому до досягнення ключових показників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Космічну Tesla Rоadster Ілона Маска вже привезли в Київ - сьогодні стартує виставка Plug in

Винагорода розбита на 12 траншів, для передачі кожного встановлені свої умови. Наприклад, перший транш буде переданий Маску при досягненні компанією капіталізації в $100 млрд і виручки в $20 млрд або прибутку в $1,5 млрд.

Для отримання останнього, 12-го траншу, Маску необхідно домогтися збільшення капіталізації Tesla до 650 млрд доларів. Зараз ринкова капіталізація Tesla становить близько $34 млрд, тобто в 19 разів менше.

Якщо названі цілі не будуть виконані, Маск залишиться без винагороди. Подібна система, як пояснювала Tesla, гарантує, що бізнесмен продовжить керувати компанією в довгостроковій перспективі, а не переключиться на інші свої проекти, наприклад, SpaceX.

Поки що жоден з опціонів, передбачених компенсаційним пакетом Маска, не було виконано.

Зараз ви читаєте новину «Винагорода Ілона Маска за роботу в Tesla зросла на 4575310%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути