Ексклюзиви
субота, 09 лютого 2008 11:45

Викурена сигарета зменшує життя на 5 хвилин 30 секунд

Середньостатистичний курець викурює 15 сигарет на день. Причому жителі індустріально розвинених країн і пострадянських держав палять більше всіх - приблизно 18 сигарет на день.

Жителі країн, що розвиваються, - 14 сигарет. У типовій сигареті міститься 8-9 міліграм нікотину, в сигарі - 100-200 міліграм. У п"яти сигаретах міститься кількість нікотину, достатня для того, щоб убити людину. Проте з кожною викуреною сигаретою курець реально отримує 1-2 міліграми, решта нікотину згорає або залишається в недопалку. У сигаретах містяться і інші токсичні речовини, наприклад, миш"як, полоній і синильна кислота. У тютюновому димі містяться більше 50-ти хімічних компонентів, 11 з яких відомі як небезпечні канцерогени.

За даними державних Центрів Контролю і Попередження Захворювань СшаCenters forDiseaseControlandPrevention, середньостатистичний курець живе на 13-14 років менше за некурця. На кожну людину, яка померла від наслідків куріння, доводиться 20 курців, страждаючих від серйозних захворювань, причиною яких є куріння. Кожна викурена сигарета зменшує тривалість життя на 5 хвилин 30 секунд, повідомляє newsland.

Зараз ви читаєте новину «Викурена сигарета зменшує життя на 5 хвилин 30 секунд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути