пʼятниця, 20 червня 2008 15:36

Викрито директора підприємства, який вкрав 11 млн грн

Слідчий відділ податкової міліції ДПА на Луганщині порушив кримінальну справу відносно директора одного з підприємств Луганська і його помічника. Як повідомили у прес-службі ДПА України, здійснюючи операції з продажу та купівлі товарів упродовж 2005-2007 років, зловмисники умисно ухилилися від сплати податку на додану вартість на суму понад 11 млн грн шляхом приховування об"єкта оподаткування.

Крім того вони створили так званий "конверт" для переведення безготівкових коштів у готівку. Так, на розрахункові рахунки надходили кошти нібито за придбання товарів та надання послуг, після чого гроші знімалися організатором "конвертаційного центру" з рахунку готівкою.

Проти бізнесмена та його помічника порушено кримінальну справу за статтею 27 частиною 5, статтею 205 частиною 2 (фіктивне підприємництво), статтею 212 частиною 3 (ухилення від сплати податків, зборів, (обов"язкових платежів) в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України.

Вжитими заходами державі відшкодовано 311 тис. грн. З метою відшкодування збитків слідчим накладено арешт на майно обвинуваченого на суму 100 тис грн. Слідство у справі закінчено і справу надіслано до суду, повідомляє Newsru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Викрито директора підприємства, який вкрав 11 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути