Ексклюзиви
пʼятниця, 10 серпня 2007 12:57

Викрадено тритонний уламок Тунгуського метеорита (ФОТО)

Красноярські міліціонери проводять перевірку за фактом пропажі з відкритого майданчика біля будівлі фонду "Тунгуський космічний феномен" тритонного кам"яного уламка, який, за словами засновника фонду, є частиною Тунгуського метеорита.

6 серпня в Октябрьське РУВС звернувся президент фонду Юрій Лавбін із заявою про те, що в них пропав уламок Тунгуського метеорита. Причому з"ясувалося, що пропав він іще в червні, коли фонд виїжджав із займаної ним будівлі в Академмістечку.

Засновник і президент фонду знайшов величезний кам"яний уламок близько трьох років тому під час експедиції на місце можливого падіння Тунгуського метеорита (1908 рік) в 70 кілометрах від селища Ванавара (Евенкія, Красноярський край). Камінь доправили до Красноярська й помістили на відкритому майданчику перед будівлею фонду в Академмістечку.

Перевірка за фактом пропажі продовжиться протягом десяти днів з моменту подачі заяви. Потім у Жовтневому РУВС повинні будуть ухвалити рішення про порушення кримінальної справи за умови, що Лавбін надасть докази того, що пропажа дійсно має якусь цінність, повідомило РІА Новини.

 

Зараз ви читаєте новину «Викрадено тритонний уламок Тунгуського метеорита (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути