Ексклюзиви
пʼятниця, 06 липня 2007 17:01

Військового злочинця відпускають на весілля до дочки

Судді Міжнародного трибуналу по колишній Югославії (МТКЮ) задовольнили прохання колишнього сербського генерала Драголюба Ойданіча про його тимчасове звільнення за сімейними обставинами з 12 по 18 липня.

У проханні до трибуналу 22 червня Ойданіч посилався на необхідність відвідати хвору сестру і бути присутнім на підготовці своєї дочки до весілля.

Серед умов, на яких колишньому сербському генералові надано тимчасове звільнення, - безперервне спостереження за ним з боку сербської влади, йдеться в повідомленні прес-служби МТКЮ.

Ойданіча звинувачують в злочинах проти людства і порушенні законів війни у зв"язку з його діями проти албанців Косова і інших представників несербського населення краю в 1999 році.

Серед пунктів звинувачення проти колишнього генерала - насильницькі депортації, переслідування по расових і релігійних мотивах, вбивства.

Суд над Ойданічем почався 10 липня 2006 року. 1 травня нинішнього року сторона звинувачення завершила представлення своїх доказів і свідків. Сторона захисту повинна почати представляти свої докази і свідків 6 серпня, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Військового злочинця відпускають на весілля до дочки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути