Ексклюзиви
пʼятниця, 07 березня 2008 10:49

Війська Шрі-Ланки знищили за добу 38 бойовиків ТОТІ

Підрозділи урядових військ Шрі-Ланки знищили за минулу добу 38 бойовиків угрупування "Тигри звільнення Таміл Ілама" (ТОТІ), при цьому загинули четверо військовослужбовців.

Представники ТОТІ поки не дали коментарів по числу жертв при зіткненнях, які проходили на півночі Шрі-Ланки.

За інформацією представників армії країни, напередодні при зіткненнях в районі Веліойа в південній частині контрольованої ТОТІ території острова знищено 12 бойовиків, двоє військовослужбовців загинули.

У районі Параппанкандал північної провінції Маннар знищено також 12 бойовиків. Ще 14 бойовиків і двоє військовослужбовців убито під час інших зіткнень в цій частині острова.

З початку лютого військове командування Шрі-Ланки повідомило про знищення більше 80 бойовиків сепаратистської організації "Тигри звільнення Таміл Ілама".

У липні 2007 року власті Шрі-Ланки зуміли подавити опір бойовиків на сході країни, після чого зосередилися на знищенні сил і інфраструктури супротивника на півночі.

Командувач сухопутними військами Шрі-Ланки Саратха Фонсека сподівається покінчити з угрупуванням протягом 2008 року. За його словами, армія поставила собі мету - щодня знищувати не менше десяти членів сепаратистського угрупування, яке впродовж 25 років бореться за створення незалежної держави Таміла, повідомляє в п"ятницю агентство Ассошиейтед Прес з посиланням на міноборони країни.

Зараз ви читаєте новину «Війська Шрі-Ланки знищили за добу 38 бойовиків ТОТІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути