середа, 09 січня 2008 09:15

Війська Шрі-Ланки знищили 20 сепаратистів на півночі країни

Війська Шрі-Ланки знищили 20 бойовиків угруповання "Тигри звільнення Таміл Іламу" (ТЗТІ) на півночі країни Минулою ночі урядові війська захопили приблизно один квадратний кілометр території поряд з селом Параппаканда на північ від міста Маннар, де знаходилися укріплення сепаратистів.

У результаті зіткнення з бойовиками щонайменше 19 сепаратистів було ліквідовано. При зіткненнях загинув один військовослужбовець ланкійської армії, ще п"ятеро військових отримали поранення.

У липні 2007 року власті Шрі-Ланки зуміли придушити опір "тигрів" на сході острова, після чого зосередилися на знищенні живої сили та інфраструктури супротивника на півночі. Керівництво країни вважає, що військові успіхи зроблять сепаратистів Таміла примирливішими в разі відновлення мирних переговорів.

На думку ланкійського військового командування, сепаратисти, які б"ються за створення на півночі острова незалежної держави Таміла, почали відчувати кадровий голод. За оцінками командувача сухопутними військами Шрі-Ланки Саратха Фонсекі, у розпорядженні "тигрів" залишилися три тисячі бойовиків.

Він сподівається покінчити з угрупованням протягом 2008 року. У своєму останньому інтерв"ю місцевій пресі Фонсека повідомив, що за останні декілька місяців військам вдалося знищити понд 500 бойовиків.

Також армія поставила собі мету – щодня знищувати не менших десяти членів сепаратистського угруповання, яке впродовж 25 років бореться за створення незалежної держави Таміла, повідомило в середу агентство Ассошиейтед Прес.

Зараз ви читаєте новину «Війська Шрі-Ланки знищили 20 сепаратистів на півночі країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути