субота, 16 лютого 2008 13:07

Війська Східного Тімора почали операцію проти бойовиків

Міжнародні війська і збройні сили Східного Тімора, де з понеділка діє комендантська година у зв"язку з замахом на голову держави, почали операцію проти бойовиків, які ховаються в горах у районі столиці країни, міста Ділі.

"Нам відомо, що місцеві жителі переховують їх (бойовиків). Ми закликаємо людей припинити захищати їх, оскільки, роблячи це, вони піддають небезпеці своє життя", - заявив командувач національними збройними силами бригадний генерал Таур Матан Руак. "Ми закликаємо людей внести свій внесок до мирного вирішення проблеми", - додав він.

У понеділок влада Східного Тімора ввела в країні комендантський час після замаху на президента, якого було поранено під час нападу на його резиденцію в Ділі бойовиків. Орта отримав кульове поранення в живіт. Зараз він проходить лікування в Австралії.

Також в понеділок бойовики обстріляли кортеж прем"єр-міністра (і колишнього президента) Східного Тімора Шанана Гужмау. Під час цього нападу ніхто не постраждав.

Прем"єр Австралії Кевін Радд, який прибув у п"ятницю з короткочасним візитом до Східного Тімора, заявив, що в країну буде введено додаткові формування збройних сил і поліції.

За повідомленнями австралійського радіо, в Ділі перекидаэться близько 120 солдатів і 70 поліцейських.

На думку спостерігачів, напади на президента і прем"єра наймолодшої держави Азії можуть привести до нового спалаху насильства - аж до громадянської війни, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Війська Східного Тімора почали операцію проти бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути