Ексклюзиви
середа, 23 грудня 2015 17:00

Війна на Донбас може повернутися будь-коли - філософ

Війна на Донбас може повернутися будь-коли - філософ

Не дивлячись на те, що зараз агресивність росіян з України переорієнтувалася на Сирію, а потім на Туреччину, вона може повернутися назад на Україну. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав філософ Сергій Дацюк.

"З одного боку добре, бо ми зараз не під агресивним ударом Росії А з другого боку ця зона агресивної уваги як неочікувано пішла від нас — так само неочікувано може повернутись. Рефлексії російських інтелектуалів щодо "кримнаш" і війни на Донбасі - так і не відбулися. Ці події російським медіадискусом не засуджувались як провал, а війна не визнана як помилка. Не зробивши цього - не можна будувати ніякої політики і переходити до іншого режиму спілкування. Хоча думаю, що десь потайки у своєму колі вони все це обговорюють. Але проблема в тому, що публічно помилки не визнаються. Тому дистанція поміж українськими і російськими інтелектуалами зберігається. А це значить, що війна триває. От припинення авіасполучення, економічні санкції, юридичні розбірки із газом - все це елементи війни. Війна так само може повернутися на Донбас. Спровокувати її може будь-яка подія, в тому числі невиконання Мінських домовленостей, як говоритиме Росія", - сказав Дацюк.

Зараз ви читаєте новину «Війна на Донбас може повернутися будь-коли - філософ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути