Ексклюзиви
понеділок, 17 листопада 2008 12:25

Вихід з економічної кризи почнеться в 2010 році

Вихід з економічної кризи почнеться в 2010 році

Безробіття досягне 3 мільйонів наступного року, а економіка скоротиться майже на 2%. Такі песимістичні прогнози зробила Конфедерація британської промисловості, переглянувши уважно вересневі прогнози.

Організація передбачає, що криза, яка розпочалася в третьому кварталі, триватиме весь 2009 рік і рівень безробіття досягне найвищої точки - 2.9 мільйонів.

"Ясно те, що коротка і поверхова криза, на яку ми сподівалися останні місяці, зараз є глибшою і тривалішою," - говорить Джон Крідленд, Генеральний директор Конфедерації.

Члени Конфедерації очікують, що економіка скоротиться на 0.8% за період з жовтня по грудень цього року, та продовжуватиме скорочуватися наступні три квартали, до того часу як почне повільно зростати у 2010 році.

Падіння інфляції проте сприятиме подальшому скороченню банківської облікової ставки. Конфедерація прогнозує зниження інфляції до 1.7% до кінця наступного року, не дотягуючи до запланованих Банком Англії 2%. Відсоткова ставка може бути урізана до 1.5%, повідомляє The Times.

Зараз ви читаєте новину «Вихід з економічної кризи почнеться в 2010 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути