вівторок, 10 квітня 2007 13:05

Відтепер британські військові можуть давати інтерв"ю тільки безкоштовно

Британським військовослужбовцям всіх родів військ і звань з понеділка офіційно заборонено давати інтерв"ю, за які вони можуть отримати грошові винагороди.

Таке рішення, повідомляє AP, міністерство оборони Великобританії прийняло після того, як стало відомо, що моряки, затримані Іраном в Персидській затоці, отримали від ЗМІ значні грошові суми за розповіді про своє перебування в полоні.

Зокрема, Фей Терні - єдина жінка серед 15 моряків, що побували в іранському полоні, за даними британських ЗМІ, за своє інтерв"ю таблоїду The Sun і телеканалу ITV отримала 100 тисяч фунтів стерлінгів. Її товариш по службі Артур Бечелор, чия розповідь була опублікована в британській газеті The Daily Mirror, також отримав крупний гонорар.

Після того, як британські моряки повернулися з Ірану на батьківщину, британське оборонне відомство оголосило, що не заборонятиме їм контакти із ЗМІ. Проте розмір гонорарів, які ЗМІ пропонували морякам за інтерв"ю, викликали украй негативну реакцію серед військовослужбовців, і керівництво оборонного відомствам Великобританії вирішило змінити свою позицію з цього питання.

На безкоштовній основі, підкреслюється в заяві, поширеній міністерством оборони Великобританії, моряки, що побували в іранському полоні, так само як і інші британські військовослужбовці, і надалі можуть давати інтерв"ю ЗМІ.

Нагадаємо, що група британських моряків була 23 березня захоплена в Персидській затоці іранськими військовими,які звинуватили їх в порушенні кордону. 4 квітня Іран дозволив британцям повернутися на батьківщину, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Відтепер британські військові можуть давати інтерв"ю тільки безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути