Ексклюзиви
вівторок, 23 вересня 2008 19:09

Відкрився перший в Україні кінотеатр IMAX

У Києві відкрився перший в Україні кінотеатр з кінозалом IMAX для перегляду картин у форматі 3D - об"ємному зображенні. Презентація кінотеатру відбулася сьогодні для журналістів в ТРЦ "Блокбастер".

Як повідомив директор компанії "Тріумф Медіа Груп" - партнер корпорації "IMAX" в Україні, витрати на створення кінозалу склали $3 млн. Він обладнаний спеціальним кіноекраном заввишки 13,5 метра і шириною 22 метри.

Побачити об"ємну картинку глядач зможе тільки в спеціальних окулярах, які видаються кожному на вході. Без них зображення не чітке, адже на екрані показують відразу два кадри - для правого і лівого ока окремо. Записаний окремо від картинки звук потужністю 14 тис. ватт виходить з-за екрану і з бічних колонок.

Кінозал IMAX є 13-м залом найбільшого на сьогоднішній день в Україні кінотеатру "Мультіплекс", який відкрився в торговому центрі "Блокбастер". Протягом декількох місяців в кінозалі глядач зможе побачити два документальні фільми "Життя глибин" і "Космічна станція" у форматі 3D. Вартість квитків на об"ємне кіно - від 35 до 45 грн.

За словами віце-президента корпорації "IMAX" з розвитку кінотеатрів Джона Шрайнера, в майбутньому український глядач зможе дивитися і прем"єрні голлівудські фільми у форматі 3D, зокрема, "Мадагаскар-2", "Хранителі", "Ніч в музеї-2", "Монстри проти прибульців", "Шрек-4", "Трансформери-2", а також частина фільму "Гарі Поттер і Принц-напівкровка", повідомляє ЛІГАБізнесІнформ

Зараз ви читаєте новину «Відкрився перший в Україні кінотеатр IMAX». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути