Ексклюзиви
понеділок, 15 травня 2017 19:36

Видавництво "Бук Шеф" представить рекомендований Цукербергом бестселер "Занепад влади"

Видавництво "Бук Шеф" представить рекомендований Цукербергом бестселер "Занепад влади"
Видавництво "Бук Шеф" видасть бестселер "Занепад влади". Фото: "Бук Шеф"

17 травня відкривається VII міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал", в рамках якого організатори передбачили окремий майданчик для українських видань нон-фікшн літератури. Відповідно до анонсу фестивалю, пояснюється зростанням як інтересу до такої літератури, так і кількістю пропозицій від українських учасників.

Видавці підтверджують,що цей напрямок є перспективним для українського ринку, але реалізувати таку бізнес-ідею можуть динамічні компанії, які мають досвід співпраці з міжнародними видавництвами.

Загально відомий факт, що велика частка українського ринку досить довгий час була заповнена книжками російських видавництв і російською мовою, особливо це стосувалося нон-фікшн літератури. В Росії такі книги почали видавати раніше. Вони були першими, пропонували величезний асортимент і фактично повністю задовольняли потребу українських читачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На "Книжковому Арсеналі" зніматимуть фільм про Ульяненка без цензури

"Зараз тенденція змінюється і в силу економічних обставини, і через нове законодавство, і через загальну суспільно-політичну ситуацію. У певний момент ми просто зрозуміли, що можемо видавати цікаві західні роботи для українських читачів українською мовою. І це може бути економічно доцільно, а не просто ризиковано чи експериментально", - говорить керівник видавництва "Бук Шеф" Катерина Дем'янчук.

Саме на такому напрямку спеціалізується видавництво "Бук Шеф", створене у лютому 2017 року. Власником бренду є компанія "Форс Україна", мультидистрибьютор продукції 8 українських, 2 російських та 1 білоруського видавництв.

"Бук Шеф" представить на Арсеналі рекомендований Марком Цукербергом світовий бестселер "Занепад влади" Мойсеса Наїма в перекладі українською мовою та інші рейтингові новинки нон-фікшн сучасних іноземних авторів.

"Занепад влади" - це високоякісна аналітика в доступному викладі про те, які змінюється феномен влади у сучасному світі, пояснена на прикладах від скорочення повноважень менеджерів до конкуренції християнських сект з Ватиканом. Автор цього дослідження має практичний досвід у політиці, перебував на посадах міністра торгівлі Венесуели та виконавчого директора Світового банку. Підтримку у виданні монографії на українському ринку надав Інститу Кеннана.

"Це інтелектуальна провокаційна книга, переклад якої зробив професор Києво-Могилянської академії Олександр Петрович Дем'янчук", - анонсував новинку генеральний директор видавництва "Форс Україна", яке є власником бренду "Бук Шеф".

У рамках Книжкового Арсеналу книга буде презентована під час тематичної дискусії за участю експертів, науковців та журналістів.

В цілому "Бук Шеф" виводить на український ринок 18 новинок, виданих українською мовою. Зокрема, це лауреат цьогорічної Пулітцерівської премії "Підземна залізниця" Колсона Вайтхеда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 новинок "Книжкового Арсеналу"

"Ми вирішили її видати ще до того, як автор став переможцем Пулітцерівської премії та Національної книжкової премії США, і коли про це вже стало відомо, книга була майже готова. Це бестселер за версією New York Times. Її немає в російському перекладі ні в Росії, ні в Україні. Ми вже "доставляємо" її до українського читача. Це була історія нашого першого успіху, і ми її презентуємо під час Арсеналу 21 травня", - говорить керівник видавництва "Бук Шеф" Катерина Дем'янчук.

За її словами, на Арсеналі буде представлено 18 україномовних книжок, виданих під цим брендом. Окрім названих, це "Феномен Zara" Коватонга О'Ши -історія про успіх особистості і успіх бренду, написана головним редактором модного журналу Telva. "Це мотивуюча книга для тих, хто цікавиться народженням великих бізнес-ідей і біографіями self-made мільярдерів", - характеризує видання Катерина Дем'янчук. Під егідою "Молодь має читати більше" ми представимо "Дівчину-гік" Холлі Смейл. Це історія 15-ти річної Гарріет Меннерс, яка знає про все на світі, і це робить її вразливою серед однолітків, нестандартною особистістю. "Книга написана дуже легко, іронічний виклад робить її дуже підходящим вибором для відпочинку. Це тільки одне з видань, які орієнтовані на young adults", - вважає Олександр Кірпічов.

З 2015 року компанія "Форс Україна" працює як мультидистрибьютор 8 українських видавництв, двох російських та одного білоруського. Окремий проект створений для задовлення попиту на літературу нон-фікшн українською мовою. У портфоліо "Бук Шеф" - 18 найменувань україномовних книжок цього жанру літератури накладом 35 тисяч. До кінця року планується випуск до 80 найменувань із загальним накладом понад 200 тисяч.

Зараз ви читаєте новину «Видавництво "Бук Шеф" представить рекомендований Цукербергом бестселер "Занепад влади"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути