Ексклюзиви
понеділок, 14 травня 2007 13:39

Видавець Малкович мріє відкрити філії своєї компанії по всьому світу

Український видавець дитячих книг Іван Малкович підкорює своєю продукцією Англію, Австралію і США та мріє відкрити філії своєї компанії по всьому світу. Перший контракт з міжнародним видавництвом "А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га" уклала в 1995 році. Компанії виповнилося тільки три роки. Партнерами "А-Ба-Ба" став американський гігант книговидання Alfred A. Knopf.

Власник "А-Ба-Ба" Іван Малкович зумів продати права на видавництво своєї книги "Кіт і півень". Це була перша в незалежній Україні книжка, право на видання якої придбало американське видавництво такого рівня" "Співпраця з Knopf для "А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Ги" - великий успіх. Адже це видавництво зі світовим ім"ям. Це фантастичний успіх", - говорить Малкович. Американці також видають книжку "Сніжна королева", яка вийшла на ринок минулого року. Англійське Templar також звернуло увагу на українську книжку і купило права на видання "Сніжної королеви".

Ця книга в 2005 році стала лідером продажів Templar, обігнавши такі бестселери, як "Острів скарбів" і "Пітер Пен". Притому, що "Сніжна королева" видавалася в категорії подарункового видання з ціною близько 20 фунтів. Зараз права на видання книг "А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Ги" мають книговидавці з 18 країн світу, від Англії ка Південної Кореї і Австралії. Малкович говорить, що основні ділові зв"язки він зав"язує на виставках. "Ось недавно до нас приїжджали літературні агенти з Іспанії. Ми підписали попередній договір про видавництво трьох книжок - "Ліза і її сни", "Казки Туманного альбіону" і "Сніжна королева", - розповідає Малкович.  "Найбільші тиражі книжок продаються в Англії (там продано 25 тис. екземплярів), Австралії і Новій Зеландії. Малкович продав за кордон права на 7 книг. "Власне не так багато, як хотілося б", - відмічає Іван Малкович.

"На виставці у Франкфурті бачиш мільярди книг, і перша година перебування там пригноблює. Ти думаєш: навіщо ти цим займаєшся, адже вже все видано? Але коли до тебе починають підходити, щоб купити права, ти приходиш до себе. Тому що в світі багато книг і їх купують дуже рідко. Але якщо хочуть твої, значить, ти робиш по-справжньому ексклюзивний продукт. І означає, є ніша для талановитого автора, художника або дизайнера, хорошого видавництва. Завжди є ніша для хорошої книги", - відзначає Малкович, пише Newsru.

Зараз ви читаєте новину «Видавець Малкович мріє відкрити філії своєї компанії по всьому світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути