вівторок, 08 травня 2007 09:49

Від вибуху газопроводу під Києвом почервоніла земля (ФОТО)

У понеділок о 14.30 на газопроводі "Уренгой—Помари—Ужгород" прогримів вибух. На його місці залишилася воронка радіусом близько 50 метрів.

Територія в радіусі кілометра повністю випалена. Вогонь охопив частину поля, засіяного пшеницею, і пустир. Дерева обвуглилися, а земля, на якій не було рослин, стала яскраво-помаранчевою.

На землі біля кратера залишилися сірі сліди, схожі на язики полум`я, мабуть, від газу, що горів. У 60-70 метрах від місця вибуху лежить величезний спотворений шматок труби газопроводу, тут же розкидані шматки застиглого бетону. На пагорбі лежать також шматки заліза, схожі на кріплення газопроводу.

Зараз ближче, ніж на 300 метрів, до місця вибуху нікого не пускають. Міліція заявила, що тут братимуть проби ґрунту, щоб з`ясувати, чи є сліди тротилу.

Місцеві жителі говорять, що рятувальники попередили їх, що в Луці і трьох найближчих селах ще три дні не буде газу.

За даними МНС України, ця гілка газопроводу належить українській компанії "Укртрансгаз", дочірньої структури "Нафтогаз Україна".

Газопровід був побудований в 1983 році, його загальна довжина майже 4,5 тисячі кілометрів і за рік цією трубою проходить близько 32 мільярдів кубометрів блакитного палива, пише газета "Сегодня".


Зараз ви читаєте новину «Від вибуху газопроводу під Києвом почервоніла земля (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути