четвер, 20 березня 2008 11:57

Віце-президент США несподівано прибув до Афганістану

Віце-президент США Дік Чейні у четвер вранці прибув у столицю Афганістану, не оголосивши наперед про свій візит. Чейні вже веде переговори з главою Афганістану Хамідом Карзаєм у президентському палаці і увечері планує вилетіти до Туреччини – повідомляє РІА "Новости".

На прохання президента США Джорджа Буша, Чейні обговорить з Карзаєм питання активізації боротьби з екстремістськими рухами у країні напередодні саміту НАТО, наміченого на квітень у Бухаресті, повідомляє ІТАР-ТАСС з посиланням на джерела у Кабулі.

Візит до Афганістану став одним із заходів десятиденного турне віце-президента по Близькому і Середньому Сходу, яке співпало з п"ятою річницею початку воєнних дій в Іраку. У ході своєї поїздки Чейні встиг вже переговорити з Султаном Омана Кабусом бен Саїдом і з прем"єр-міністром Іраку Нурі аль-Маліки.

На зустрічі з американськими солдатами на військово-повітряній базі "Баляд" під Багдадом, віце президент заявив, що народи Іраку і Афганістану "протистоять атакам войовничих екстремістів, які хочуть покласти край всякому демократичному прогресу і знов повернути їх до тиранії". Як і Джордж Буш, Чейні вважає вторгнення американський військ до Іраку "успішним почином", який необхідно завершити, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Віце-президент США несподівано прибув до Афганістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути