пʼятниця, 28 грудня 2007 14:30

Вибори президента в Лівані переносяться в одинадцяте

Вибори президента Лівану, які з вересня 2007 року переносилися вже десять разів і мали відбутися 29 грудня, знов відкладені, цього разу - "до кінця наступного тижня", повідомляє агентство Рейтер з посиланням на високопоставлені політичні джерела.

"Труднощі у ході регіональних і міжнародних переговорів, а також ускладнення у внутрішніх переговорах призвели до відстрочення завтрашніх виборів до кінця наступного тижня", - сказав співбесідник агентства.

Протягом багатьох місяців політичні сили Лівану намагаються узгодити кандидатуру майбутнього глави держави.

За участю багатьох міжнародних посередників правляча коаліція, що спирається на захід, і опозиція,  яку підтримує Сирія та Іран,  "практично домовилися" про обрання на пост глави держави командувача ліванською армією генерала Мішеля Сулеймана, проте продовжують сперечатися з питань про розділ політичної влади.

Генерал Сулейман, якому виповнилося 59 років, висувався на авансцену ліванської політики, коли криза влади,  що триває вже більше року,  фактично завела країну у безвихідь, загрожуючи їй політичним вакуумом і навіть громадянською війною.

Проте, за прогнозами ліванських аналітиків, чекати обрання президента країни не варто до початку нового року, коли завершаться всі мусульманські і християнські свята, що починаються з 19 грудня - мусульманського свята розговіння Ідаль-Фітр, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Вибори президента в Лівані переносяться в одинадцяте». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути