Ексклюзиви
середа, 16 квітня 2008 13:25

Веслі Снайпса можуть посадити на три роки

Веслі Снайпса можуть посадити на три роки
Американський прокурор вимагає засудити голлівудського актора Веслі Снайпса до трьох років позбавлення волі і штрафу у розмірі 5 млн доларів за ухилення від сплати податків. У лютому Снайпс був визнаний винним в укритті від сплати податків, проте суд виправдав його по серйозніших звинуваченнях, серед яких, - шахрайство.

Тепер же прокурор вимагає для актора максимальне покарання за вчинене ним правопорушення. Вирок зірці "Блейда" зачитають 24 квітня. Актор ніяк не прокоментував вимоги прокурора.

В судових документах, поданий до суду прокурором Робертом О"Ніллом, обвинувач вказує, що вимагає максимального покарання, тому що справа Снайпса надає "унікальну можливість застерегти всіх жителів США від вчинення податкових злочинів". "Близько 10 років Снайпс займався ухилянням від сплати податків", - йдеться в заяві Міністерства юстиції США.

"Згідно даним внутрішньої податкової служби США, Снайпс не заплатив 15 млн доларів податків, а його шахрайські схеми завдали американській казні збитку у розмірі 41 млн доларів", - вказано в документі.

Під час січневих слухань адвокат Снайпса, завив, що той визнає свою провину і повинен повернути гроші. Проте захист актора відкинув які-небудь звинувачення в скоєнні кримінальних злочинів, заявивши, що всі операції Снайпс здійснював згідно із законом.

Відзначимо, в 1990-х роках заповзятливі фінансисти Еді Рей Кан і Дуглас Розайл заснували компанію American Rights Litigators, яка допомагала своїм клієнтам законно уникати сплати податків. Розайл, колишній бухгалтер, позбавлений ліцензій на практику в Огайо і Флориді, займався підготовкою необхідних документів. У 2000 році Снайпс доручив свої податкові справи фірмі American Rights Litigators, яка, як винагороду, брала 20% від своїх клієнтів за повернені після сплати податків кошти.

Снайпс спільно зі своїми бухгалтерами подавав неточну інформацію в податкові органи, яка ґрунтувалася на неправильному факті, що оподаткуванню підлягають тільки ті кошти, які були отримані із зарубіжних джерел, повідомляє ФактNews.

Зараз ви читаєте новину «Веслі Снайпса можуть посадити на три роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути