четвер, 03 квітня 2008 16:08

Верховний суд ЄС викреслив Курдську робітничу партію із списку терористів

Верховний суд Європейського Союзу в Люксембурзі (CVRIA) 3 квітня відмінив рішення Європейської ради від 2002 року, згідно якому Курдська робітнича партія була визнана терористичною організацією, а її банківські рахунки – заморожені.

Як відзначив представник суду, внесення КРП до списку терористичних організацій було анулюване по процесуальних причинах: зокрема, Європейська рада не надала представникам партії необхідних обґрунтувань свого рішення.

Нагадаємо, що бойовики Курдської робітничої партії з 1984 року ведуть боротьбу за незалежність від Туреччини. Її жертвами за цей час стали близько 30 тисяч людей. Опорні точки курдських сепаратистів розташовуються на території Іраку в прикордонних з Туреччиною районах.

21 по 29 лютого 2008 року Туреччина провела в північному Іраку крупну наземну військову операцію, в ході якої до Іраку увійшли близько 10 тисяч турецьких військовослужбовців. Головна мета була знищити бази та інфраструктуру бойовиків. За час операції, як стверджує турецька сторона, було знищено 240 курдських повстанців, повідомляє ВВС News.

Зараз ви читаєте новину «Верховний суд ЄС викреслив Курдську робітничу партію із списку терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути