Ексклюзиви
четвер, 05 квітня 2007 08:59

Великий шовковий шлях стане туристичною зоною

Китай перетворить частини Великого шовкового шляху, що пролягають по його території, на єдиний туристичний маршрут, повідомляє в четвер газета China Daily.

Уряд КНР розробив план, згідно якому адміністративні межі між шістьма регіонами країни, що вміщають у себе відрізки шовкового шляху, будуть скасовані. Про запуск спільного економічного проекту, метою якого стане зробити прокладений у другому тисячолітті до нашої ери маршрут "всесвітньо відомим брендом китайського туризму", заявив У Веньсюе (Wu Wenxue) директор з планування і фінансам міністерства туризму Китаю.

Прокладання туристичних маршрутів і будівництво сувенірних магазинів уздовж стародавнього шляху закінчать до листопада 2007 року. У перспективі Пекін також приверне до реалізації проекту країни Західної і Центральної Азії, через які проходить Великий шовковий шлях.

Великий шовковий шлях загальною протяжністю близько 10 тисяч кілометрів тисячі років сполучав Китай із Середземномор"ям. По ньому постійно відбувався не тільки обмін різноманітними товарами, але й розповсюдження релігійних учень – буддизму, християнства, ісламу. Біля третини його довжини доводиться на китайські провінції Хенань, Шаньсі, Ганьсу, Цинхай, а також Нінся-Хуейський і Синьцзян-Уйгурський автономні райони.

За прогнозом ЮНЕСКО, до 2020 року Великий шовковий шлях відвідає приблизно третина всіх туристів світу, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Великий шовковий шлях стане туристичною зоною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути