четвер, 19 червня 2008 15:55

Велика Британія назвала ім"я першої загиблої жінки-військової в Афганістані (ФОТО)

 

Капрал розвідувального корпусу стала першою жінкою - підданою Великої Британії, яка загинула в ході конфлікту в Афганістані. Вона і троє інших британських військовослужбовців загинули у вівторок внаслідок вибуху транспорту в провінції Гельменд. Міністерство оборони Великої Британії в четвер назвало ім"я загиблої - це 26-річна Сара Брайант, передає SKY News.

"Я спустошений звісткою про смерть моєї прекрасної дружини, - сказав чоловік Сари Карл Брайант, який також є капралом, - але я неймовірно пишаюсь нею. Вона була професійним солдатом, і загинула при виконання своїх службових обов"язків, роботи, яку вона так любила".

За його словами, "Сара усвідомлювала весь ризик служби, але вона опинилася на місці вибуху, тому що вона хотіла бути там, і у неї не було іншого шляху".

Батько капрала Брайанта заявив, що Сара мріяла стати солдатом ще з шкільної лави, "але тепер я не можу повірити в те, що вона більше не повернеться додому".

Капрал Сара Брайант розмовляла місцевою мовою пушту, в її обов"язки в Афганістані входило прослуховування засобів комунікацій бойовиків афганського руху "Талібан".

За даними міністерства оборони, троє військовослужбовців померли внаслідок вибуху на місці, четвертий - після прибуття в табір. Загиблі входили до складу 23 резервного полку SAS. Ще один солдат був поранений, проте зараз знаходиться в задовільному стані.

За десятиденний період в результаті атак загинуло дев"ять осіб збройних сил Великої Британії. Ці чотири смерті довели число жертв армії Великої Британії до 106 чоловік з листопада 2001 року, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія назвала ім"я першої загиблої жінки-військової в Афганістані (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути