Ексклюзиви
середа, 01 лютого 2023 00:12

Величезні черги та неналежні туалети ‒ як у клініці Міноборони приймають військових

Величезні черги та неналежні туалети ‒  як у клініці Міноборони приймають військових
Військові вимушені стояти у величезних чергах через відсутність електронного запису на прийом. Фото: t.me/dmytro_lubinetzs

У клініці амбулаторно-поліклінічної допомоги Міноборони порушуються права військових на належне медичне обслуговування.

Зокрема, там відсутній вільний доступ до питної води, вкрай незадовільний санітарно-технічний стан санвузлів та відсутність їх пристосування для маломобільних груп населення та осіб з інвалідністю. Про це повідомив уповноважений Верховної ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони розслідують діяльність керівника департаменту держзакупівель

Також у клініці відсутній електронний документообіг та електронний запис на прийом, що призводить до паперової тяганини та черг. Таким чином, військові з різним ступенем травм змушені годинами очікувати на прийом до лікаря. Черги до окремих спеціалістів складають понад 500 осіб.

Постійні відключення електроенергії створюють додаткові труднощі в безперешкодному доступі до лікарів для маломобільних осіб, так як ліфт також припиняє свою роботу. Виявилося, що у лікарні відсутнє належне сервісне обслуговування. Зокрема: немає вільного доступу до питної води, вкрай незадовільний санітарно-технічний стан санвузлів та непристосованість їх для маломобільних груп населення та осіб з інвалідністю.

Штучного освітлення бракує в коридорних приміщеннях, де військовослужбовці очікують своєї черги та заповнюють документи, повідомив Лубінець.

"Під час особистого спілкування військовослужбовці скаржились на необхідність прибуття до обласного центру з різних населених пунктів для проходження військово-лікарської комісії, без можливості зробити це за місцем свого проживання", – повідомили у Офісі омбудсмана.

Міністерство оборони відзначилося у корупційному скандалі щодо закупок продуктів для військовослужбовців.

З'ясувалося, що міністерство закуповує продукти для військовослужбовців удвічі – утричі дорожче, ніж у роздрібних магазинах Києва. Контракт на понад 13 млрд грн Міноборони уклало з фірмою зі статутним капіталом 1000 грн.

Після цього президент Володимир Зеленський заявив, шо буде "детальний розбір" щодо закупівель для військових.

Зараз ви читаєте новину «Величезні черги та неналежні туалети ‒ як у клініці Міноборони приймають військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути