середа, 13 лютого 2008 17:00

Вчені з"ясували, чому згасає пристрасть

Дослідники з Пізанського університету (Італія) провели дослідження, щоб встановити, що впливає на згасання пристрасті між закоханими партнерами. У ході дослідження виявилося, що саме гормони-нейтрофіни впливають на поступове зниження бажання чоловіків і жінок.

Експерти також встановили, що на початку любовних відносин рівень вмісту цих гормонів у крові значно вище, ніж після завершення роману. Крім цього, у крові закоханої жінки зростає ще й рівень тестостерону.

У пар, відносини яких тривають рік або два роки, спостерігався знижений рівень гормонів кохання, навіть якщо їхні відносини були благополучними. Замість цього у них був зафіксований високий рівень окситоцину - гормону, що підсилює вироблення молока в жінок після народження дитини. Також окситоцин впливає на емоційну сферу чоловіків і жінок - він викликає більш доброзичливе ставлення один до одного, дозволяє вірити словам партнера.

Експерти повідомляють, що для того, щоб довше перебувати в стані закоханості, необхідно правильно харчуватися, намагатися не піддавати себе стресу, а також вчасно лягати спати, повідомляє Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Вчені з"ясували, чому згасає пристрасть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути