субота, 20 березня 2010 10:41

Вчені винайшли невидиме покривало

Вчені винайшли невидиме покривало

Німецькі вчені винайшли спеціальне молекулярне покриття, яке може деформувати світлові хвилі. І робити предмети менш помітними. Це покриття складається з кристалів, що відхиляють фотони світла, пише Reuters.

Голова дослідницької групи міста Карлсруе Толга Ерлінг заявив, що не треба думати, що вони винайшли плаща для невидимості, однак вперше теоретично і експериментально було доведено, що це можливо.

"Ми використали спеціальне полімерне покриття, для того аби прикрити невеличкий шматочок золота", - каже вчений.

Полімерне волокно діє частково відбиваючи фотони світла і формує власну картинку навколишнього світу без предмету. При чому, поки таке можливо лише з невеликими предметами.

Доцент Інститут Експериментальної оптики в Донецьку Іван Дзюбенко повідомив, що таке відкриття може стати першим кроком у розробці невидимих тканин.

"Принцип їх побудовано на поглинанні та нейтральному відбиванні променів світла. Бо те що, ми бачимо, це просто відбиті промені чи поглинені промені світла, якщо навчитися переправляти промені в певному спектрі то предмет стане невидимим для людського ока", - сказав вчений.

Він також додав, що для такої технології мабуть використовують полімерні кристали.

"Вуглецеві молекули можна поляризувати так, що вони будуть гасити та відбивати лише певне світло. Тому на предметі зникнуть кольори та він стане менш помітним, що вже використовують в США військові для маскування танків. Тепер полімерні волокна невидимості стануть наступним кроком до формування повного зникнення предметів", - розповів Дзюбенко.

Зараз ви читаєте новину «Вчені винайшли невидиме покривало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути