субота, 30 червня 2007 14:09

Вчені розробили фермент, здатний виводити ВІЛ з клітин

Група учених з Німеччини розробила фермент, який може дати надію на лікування для більш ніж 40 млн хворих СНІД, оскільки здатний виводити вірус ВІЧ із заражених кліток. Фермент, що отримав назву "Тре", розроблений дослідниками з дрезденського інституту молекулярної клітинної біології і генетики імені Макса Планка.

Сучасні методи лікування "чуми ХХ століття" грунтуються на придушенні вірусу ВІЧ з тим, щоб відстрочити початок захворювання Снідом і тим самим істотно збільшити тривалість життя інфікованих хворих.

Фермент "Тре" в лабораторних умовах опинився в змозі за три місяці видалити вірус ВІЧ з генома інфікованих людських кліток, спочатку розпізнавши його, а потім рекомбініровав структуру ДНК вірусу.

На думку учених, буде потрібно нові експерименти, щоб з"ясувати, чи можна буде використовувати новий фермент для розпізнавання заражених кліток, що дрімають, у людей. На цьому шляху стоять серйозні перепони, одна з яких полягає в тому, що "ферменту буде потрібно ефективні і надійні засоби доставки".

Крім того, він повинен "бути в змозі функціонувати, не викликаючи небажаних побічних наслідків", вважає керівник групи учених з інституту Макса Планка Індрані Саркар, повідомляє журнал Science.

Зараз ви читаєте новину «Вчені розробили фермент, здатний виводити ВІЛ з клітин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути