Ексклюзиви
понеділок, 05 травня 2008 16:06

Вчені не знайшли Фрідріха Шиллера в його могилі

Група німецьких і австрійських медиків і антропологів, що досліджувала череп німецького драматурга й поета Фрідріха Шиллера, похований у Веймарі, дійшла висновку, що він належать іншій людині. Ще один череп, що також ймовірно міг бути черепом Шиллера, згідно з аналізами ДНК, також виявився не його. Кістяк Шиллера, що перебуває у веймарській могилі, є фальшивкою: він складений з кісток декількох різних людей. Де ж перебувають справжні рештки автора "Марії Стюарт" і "Валленштейна", невідомо.

Фрідріх Шиллер помер в 1805 році й був похований у Веймарі в загальній могилі. В 1826 році бургомістр міста вирішив перепоховати поета з почестями, але при ексгумації із загальної могили було вилучено 23 черепа. Вважали, що найбільший з них належить Шиллеру. В 1911 році медик Август фон Вроріп пред"явив громадськості ще один "справжній" череп Шиллера. Сучасні медики вивчили два черепи, порівнюючи їх ДНК із ДНК родичів поета - його сестри, сина та онука, а також зі зразками ДНК волосся самого Шиллера. Всі аналізи вказали на те, що рештки належали різним людям.

На думку вчених, не виключено, що рештки Шиллера могли бути викрадені з могили ще в XIX столітті, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Вчені не знайшли Фрідріха Шиллера в його могилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути