четвер, 25 вересня 2008 15:25

Вчасно почати опалювальний сезон зможуть лише поодинокі регіони

Компанія "Нафтогаз України" доручила ДК "Газ України" не продовжувати дію договорів на постачання газу з підприємствами, що заборгували теплокомуненерго (ТКЕ). Водночас, на 25 вересня лише підприємства Одеської, Миколаївської областей і міста Києва можуть отримати ліміти газу для своєчасного початку опалювального сезону. Про це йшлося сьогодні на нараді за участю керівників підприємств ТКЕ і облгазів із питань опалювального сезону 2008-09 років.

Як повідомили у прес-центрі "Нафтогазу", голова правління компанії Олег Дубина, голова наради, зазначив, що у разі непогашення заборгованості ДК "Газ України" не матиме юридичних основ для виділення лімітів природного газу підприємствам-боржникам. Керівники облгазів були попереджені про персональну відповідальність у разі здійснення бездоговірного споживання природного газу.

"Нафтогаз України" в черговий раз звернув увагу керівників підприємств комунальної теплоенергетики і місцевих органів влади на те, що значна заборгованість підприємств ТКЕ "фактично зриває підготовку до нового опалювального сезону та істотно ускладнює закупівлю компанією природного газу для закачування в підземні сховища".

Нагадаємо, загальна заборгованість підприємств ТКЕ за спожитий газ становить 3,46 млрд. грн., з них 1,8 млрд. грн. - заборгованість за опалювальний сезон 2008-09 років. Більше за всіх заборгували за природний газ теплопостачальники Харківської (328,6 млн. грн.), Донецької (290,8 млн. грн.), Дніпропетровської (259,2 млн. грн.) і Луганської (151,8 млн. грн.) областей.

Нагадаємо також, що в зв"язку з оплатою АЕК "Київенерго" спожитого в 2008 році природного газу, ДК "Газ України" виділила столичній енергетичній компанії заявлені на третю декаду вересня планові обсяги природного газу, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ

Зараз ви читаєте новину «Вчасно почати опалювальний сезон зможуть лише поодинокі регіони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути