Ексклюзиви
субота, 14 грудня 2019 12:25

Вбивство Шеремета: міністр закликала надати переконливі докази

Вбивство Шеремета: міністр закликала надати переконливі докази
Фото: facebook.com

Щоб зберегти репутацію держави, мають бути переконливі докази у справі вбивства Павла Шеремета. Ступінь вини кожного з обвинувачених визначить тільки суд.

Про це розповіла у Facebook Оксана Коляда, міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

"З огляду на чутливість теми, суспільну значимість фігури самого Павла Шеремета, а також фігур обвинувачених, рівень доказової бази має бути абсолютно переконливим. Для всіх. У разі, якщо виникатимуть найменші сумніви у адекватності звинувачень, репутаційні ризики держави будуть збільшені у рази. Чим би не закінчилась ця справа – програє держава, насамперед репутаційно", - підкреслила міністр.

У причетності до вбивства Павла Шеремета слідство підозрює п'ятьох осіб — лікаря й волонтерку Юлію Кузьменко, добровольців АТО Владислава та Інну Грищенків, медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, ветерана АТО Андрія Антоненка.

Урядовець зазначила, що особисто знає Влада та Інну Грищенко, Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко, Яну Дугарь. Вони – визнані авторитети у ветеранському та волонтерському русі. Перебіг справи, обвинувачення – все це стосується і її.

Публічність процесу є великим плюсом, оскільки всі зацікавлені сторони мають змогу слідкувати за перебігом і давати свою оцінку, вживати відповідних дій. Водночас, оскільки всі обвинувачені є беззаперечними авторитетами у ветеранському і волонтерському русі, додала вона, відділяти справу від образу усього руху вже не вийде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Шеремета: Аваков показав фото жінки, яка натиснула кнопку вибухівки

Нагадаємо, Печерський райсуд обрав ветерану АТО Андрієві Антоненку, якого підозрюють у причетності до вбивства журналіста Шеремета, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 8 лютого. Раніше в цій справі суд арештував до 8 лютого лікаря Юлію Кузьменко. Також суд застосував запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту для військової медсестри Яни Дугарь.

Зараз ви читаєте новину «Вбивство Шеремета: міністр закликала надати переконливі докази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути