Ексклюзиви
вівторок, 14 жовтня 2008 10:22

Вбивство Бандери намалювали в коміксах (ФОТО)
7

У Тернопільському прес-клубі реформ презентували видання історії в малюнках, присвячене вбивству Степана Бандери – "Комікси".

Видання репрезентував його упорядник, голова Всеукраїнської молодіжної організації Спілка Української Молоді в Україн Святослав Липовецький, пише ЗІК.

Після резонансних коміксів про УПА Спілка видала нову серію - "Вбивства з наказу КГБ", у якій на основі реальної історії розповідається про підготовку та здійснення вбивств Провідника ОУН Степана Бандери та Лева Ребета", - розповів Липовецький. Уперше ці комікси були опубліковані у 1978 році в журналі "Крилаті", який видає Світова Управа СУМ.

Автор текстів - редактор "Крилатих" Омелян Коваль (Бельгія). Майстерне виконання зображень належить бельгійському художнику, який підписувався як "Нептун".

Видавці сподіваються, що "Комікси" привернуть увагу громадськості до постаті Провідника ОУН Степана Бандери, ювілеї якого вшановуватимуться у 2009 році – 100 років з дня народження (1 січня 1909) та 50 років з дня смерті (15 жовтня 1959). У додатку "Вбивства з наказу КГБ" міститься виступ старшої доньки Провідника Наталки Бандери на суді над убивцею Богданом Сташинським в Німеччині, а також коротка фотобіографія Степана Бандери, надана Центром досліджень визвольного руху. "Вбивства з наказу КГБ" було видано двома накладами, тираж кожного - 2000 примірників, пише Оглядач.
Зараз ви читаєте новину «Вбивство Бандери намалювали в коміксах (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути