неділя, 15 липня 2007 11:09

Вбивця другий раз втік із в"язниці на вертольоті

43-річний Паскаль Пає відбував покарання у в"язниці міста Грас на південному сході Франції. Четверо спільників Пає, чиї обличчя були закриті масками, захопили у вранці 14 липня вертоліт в аеропорту Канн, узявши в заручники пілота.

Вони примусили пілота приземлитися на території в"язниці в Грасі, узяли на борт Пає і відправилися у бік міста Бріньоль на побережжі Середземного моря. Після посадки в передмісті Бріньоля злочинці відпустили пілота і сховалися. За станом на ранок п"ятниці, встановити місцезнаходження Пає і його спільників не вдалося.

Для Пає це вже друга втеча з тюрми, причому обидва рази він вибирався з місць висновку за допомогою вертольотів. Вперше Пає, засуджений за вбивство охоронця в ході озброєного пограбування, втік в жовтні 2001 року з в"язниці міста Лін. Разом з ним в"язницю на борту вертольота покинула ще одна людина, також засуджена за вбивство. Другий утікач пробув на волі всього декілька днів, а Пає вдалося затримати лише через декілька років.

У 2003 році, знаходячись на волі, Пає організував втечу декілька увязнених з в"язниці в Ліні. Утікачі були спіймані поліцією протягом декількох тижнів, але Пає тоді затримати не вдалося. За гратами він знов опинився лише в 2005 році. По звинуваченню у вбивстві на початку 2007 року його засудили до 30-річного тюремного терміну. А за організацію двох втеч - своєї власної в 2001 році і втечі інших увязнених в 2003 році - він отримав ще 13 років в"язниці, передає AFP.

Зараз ви читаєте новину «Вбивця другий раз втік із в"язниці на вертольоті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути