Ексклюзиви
понеділок, 02 квітня 2007 11:34

Ватикан збирається канонізувати Іоана Павла II

Сьогодні, 2 квітня, у Ватикані оголосять докладну доповідь про життя Папи Римського Іоана Павла II і чудесне зцілення після його смерті. Ця подія стане важливим кроком на шляху до зарахування покійного понтифіка до лику святих.

2 квітня - в день дворічних роковин з дня смерті Іоана Павла II - завершує роботу спеціальна церковна комісія, яка вивчала його життя.

Зокрема розглядалися всі його приватні записи в період до того, як він став головою католицької церкви. Вони піддавалися ретельній перевірці на предмет виявлення єретичних поглядів, якщо такі є. Члени комісії зустрілися з 130 людьми, вони також вивчили книги про Папу, написані на багатьох мовах світу.

Проте вирішальним для можливої канонізації Іоана Павла II може стати випадок зцілення французької черниці Марі Симон-Пьєр. 46-річна жінка говорить, що через два місяці після смерті понтифіка вона зверталася до нього в молитві і чудесним чином зцілилася від хвороби Паркінсона - захворювання, від якого страждав сам Папа.

Тепер Ватикан призначить спеціальну медичну комісію, якій належить встановити, чи не мало одужання медичних причин. Якщо факт нез"ясовного зцілення буде доведений, католицькі теологи перевірять, чи дійсно диво відбулося в молитві до Іоанна Павла II.

У разі успішного проходження цих процедур покійний понтифік буде зарахований до лику блаженних. Для повної канонізації, тобто зарахування до лику святих, буде потрібно друге диво. За нормами католицької церкви процедура канонізації не може починатися раніше, ніж за п"ять років після смерті людини, що претендує на святість. Проте у разі Іоанна Павла II нинішній Папа Римський Бенедикт XVI знехтував правилами.

Сам Іоан Павло II порушив традицію в 2003 році, коли зарахував до лику блаженних мати Терезу. Увесь процес був повністю завершений всього через шість років після її смерті. У минулому процес канонізації міг тривати сторіччями, повідомляє ВВС.
Зараз ви читаєте новину «Ватикан збирається канонізувати Іоана Павла II». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути