Ексклюзиви
пʼятниця, 27 квітня 2007 16:08

Ватикан назвав глобальне потепління богопротивним явищем

Ватикан оголосив глобальне потеплення і забруднення навколишнього середовища богопротивними явищами, пише газета The Guardian. На католицькій конференції, присвяченій зміні клімату, Папа Римський Бенедикт XVI закликав священнослужителів, вчених і політичних діячів "поважати всесвіт", "зосередивши увагу на необхідності стійкого розвитку".

Голова папської ради "Справедливість і світ" кардинал Ренато Раффаелє Мартіно (Renato Raffaele Martino) у свою чергу сказав, що "влада людини над всесвітом не повинна бути деспотичною і жорстокою". "Людина повинна удосконалювати і зберігати створений Богом світ", - наголосив він.

Як стверджують спостерігачі, після того, як Папою Римським став Бенедикт XVI, голос прихильників прогресу став "тихіший", а пріоритетом для католицької церкви стало навколишнє середовище. Це пов"язують з тим, що нинішній понтифік є вихідцем з Німеччини, де питання охорони клімату завжди було дуже важливим. Бенедикт XVI, наприклад, не раз висловлювався за збереження тропічних лісів, повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «Ватикан назвав глобальне потепління богопротивним явищем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути