Ексклюзиви
пʼятниця, 26 жовтня 2007 16:31

Ватикан канонізує фермера який відмовився від служби у фашистській армії

Католицька церква в п"ятницю, 26 жовтня зарахувала до лику блаженних австрійського фермера Франца Егерштеттера, страченого у гітлерівській Німеччині за відмову служити у фашистській армії.

Причислення до лику блаженних - перший етап канонізації. Церемонію, що пройшла в кафедральному соборі австрійського міста Лінца, провів папський легат кардинал Хосе Сараїва Мартінс.

У ході і службі брали участь близько 4000 чоловік, серед них - 94-річна дружина Егерстеттера Франциска і троє його дочок. У церкву урочисто внесли скляний циліндр з останками Франца Егерштеттера і записку 1938 року за його підписом, де описується пророчий сон, в якому фермер побачив нацистський режим і Холокост.

Католики поминатимуть Егерштеттера 21 травня, в день, коли він був хрещений. У 2007 році виконується сто років з дня його народження.

Франц Ягерстеттер був страчений в 1943 році, у віці 36 років в Берліні, коли за релігійними мотивами відмовився служити в німецькій армії. Тільки у 1989 році церква вивчила справу австрійського фермера. Процес канонізації Егерштеттера був запущений в 1997 році. У тому ж році Німеччина офіційно анулювала вирок у його справі, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Ватикан канонізує фермера який відмовився від служби у фашистській армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути