Ексклюзиви
вівторок, 22 січня 2008 13:42

Вага людини залежить від її характеру

Японські учені, провівши масштабне дослідження, прийшли до висновку, що товариські і доброзичливі люди набагато частіше страждають від надлишку зайвої ваги, чим нервові.

У дослідженні, в якому учені вивчали зв"язок між характером людини і його зростом і вагою, взяли участь понад  30 тисяч осіб у віці від 40 до 64 років.

Виявилось, що люди з індексом маси тіла BMI (Body Mass Index) більше 25 - часто використовуваний показник надмірної ваги  - зазвичай відрізняються відкритим характером, спокійні і урівноважені, тоді як люди з індексом 18,5 були схильні до частих нервових переживань.

Також у ході дослідження фахівці встановили, що чоловіки-екстраверти, які палять, у 1,73 разу більш схильні до надмірної ваги, ніж інтроверти. У жінок це співвідношення рівне 1,53.

Індекс BMI (Body Mass Index) вимірює співвідношення ваги тіла і зросту, і визначається діленням ваги тіла людини на величину його зросту у квадраті. Індекс до 20 одиниць указує на дистрофію, індекс 20-24 - на нормальну вагу для дорослих, індекс 25-26 - на ожиріння першого ступеня, 27-29 - ожиріння другого ступеня, 30-35 - ожиріння як хвороба. А ось при індексі 36 і більш виникає загроза життю, пише сьогодні, 22 січня, агентство Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Вага людини залежить від її характеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути