понеділок, 02 квітня 2007 18:42

В Венеції з`явилась перша жінка-гондольєр

35-річній Олександрі Хаї було потрібно 10 років, аби домогтися права стати першою жінкою-гондольєром. Їй протистояла одна з найбільш закритих каст в світі - Асоціація гондольєрів Венеції, всі 405 членів якої - чоловіки-італійці. "Я приголомшена, тому що я вже почала сумніватися, що в Італії залишилося правосуддя", цитує Хаї газета The Times.

Хаї виросла в Німеччині і чотири роки прожила в Америці перед тим, як в 1996 році переїхала до Венеції. "Одна людина на ринку в Сан-Франциско показала мені запонки із зображеними на них гондольєрами, і так у мене з"явилася ідея переїхати до Венеції", - розповіла вона.

Через три роки після приїзду до Венеції вона зробила свою першу спробу скласти іспит на отримання ліцензії. Вона провалила цей 20-хвилинний залік - за офіційною версією, через невдало виконаний маневр, але виграла апеляцію на тій підставі, що в екзаменаційній комісії не було жінок.

В ході двох подальших спроб, коли до складу комісії було включено дві жінки, вона врізалася в іншу гондолу через хвилі, а потім не справилася з керуванням своїм човном - в якому сиділи судді - коли назустріч з-під моста виплив катер.

Після третьої невдачі Хаї вирішила було здатися і виїхати з Венеції. Але вона повернулася в бій і впродовж 18 місяців демонстративно катала клієнтів по місту в своїй гондолі.

В середині жовтня катер міської поліції зупинив її на Великому каналі. Вона була оштрафована на 180 доларів США. Їй сказали, що з цього дня в місті заборонено використання гондол в "особистих і комерційних цілях" – для ефективнішого захисту монополії Асоціації гондольєрів.

Вона і її працедавці подали апеляцію на це рішення, і минулого тижня суд виніс вердикт в її користь. "Немає ніякої явної причини, по якій у Венеції не можна пропонувати клієнтам таку транспортну послугу, як прогулянка в гондолі", – сказано в рішенні суду, повідомляє Newsru.



Зараз ви читаєте новину «В Венеції з`явилась перша жінка-гондольєр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути