неділя, 21 грудня 2008 13:54

У Венеції стартує виставка коня-живописця

У Венеції стартує виставка коня-живописця
В одній з венеціанскіх галерей відкривається унікальна експозиція картин, створених мустангом по імені Чойа. Тримаючи в зубах кисть, 23-річний кінь малює на спеціальних полотнах, які його власники встановлюють прямо на пасовищі. Вартість таких творів мистецтва часто-густо перевищує 2 тисячі фунтів (3 тисячі доларів).

За словами куратора виставки Розальби Джорчеллі, коли вона вперше побачила роботи, вона не повірила, що настільки чудові картини можуть бути створені твариною. "Ми виставляли його роботи на ярмарках - ефект був просто приголомшливий", - каже куратор.

Джорчеллі переконана, що в основі творчості коня лежить справжній талант. "Він не намагається повторити чийсь стиль, він не відтворює побачені знаки, як це роблять дресировані слони. Він творить самостійно", - вважає куратор.

У свою чергу господиня Чойі, Ренн Чемберс, розповіла, що вперше талант тварини був розкритий чотири роки тому, коли Чойа з великою цікавістю спостерігав, як вона фарбує огорожу пасовища. Саме тоді чоловік жінки жартома запропонував віддати кисть коневі. "В окрузі навіть стали ходити чутки, що наш кінь доводить феномен реінкарнації, нібито в ньому живе душа великого художника, наприклад, Моне", - додала Чемберс, повідомляє "Newsru.com".
Зараз ви читаєте новину «У Венеції стартує виставка коня-живописця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути