Ексклюзиви
неділя, 14 січня 2018 13:24

В українському війську з'явилася Рада резервістів

В українському війську з'явилася Рада резервістів
До Ради резервістів увійшли представники усіх видів військ ЗСУ. Фото: pravda.if.ua

У Збройних силах України створили дорадчий орган - Раду резервістів. Вона має допомогти знайти вагомі стимули для українців, аби ті укладали контракти на службу у військовому резерві Генштабу.

Зараз в оперативному резерві ЗСУ - понад 140 тис осіб. Переважну більшість складають колишні мобілізовані, які мають бойовий досвід, повідомили в Кабміні.

"Наша мета – формування добровільного резерву з осіб, які за власним бажанням укладатимуть контракт із командиром своєї бригади, самостійно прибуватимуть на збори і виконуватимуть обов'язки у складі своєї частини", – сказав Михайло Щербіна, начальник відділу впровадження служби в резерві мобілізаційного управління Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ.

До Ради резервістів увійшли представники бойових бригад всіх видів військ української армії. Очолив структуру молодший сержант Тарас Ткалич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перевзутися на льоту не вийде — експерт про реформу спецслужб

Завдяки створенню цієї Ради резервісти зможуть напряму надавати свої пропозиції до керівництва Збройних Сил України, надати допомогу в опрацюванні законодавчих ініціатив та просто просувати саму ідею служби у резерві як досить потужний інструмент посилення обороноспроможності країни.

Раду резервістів планують збирати щокварталу.

На думку експерта Юрія Толочного, найголовніша проблема ЗСУ полягає в тому, що вся техніка застаріла. До того ж, деякі нові моделі виявляються невдалими. Тому одним з пріоритетних завдань держави має бути закупівля та промислове виробництво нових бойових машин.

Зараз ви читаєте новину «В українському війську з'явилася Рада резервістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути