Ексклюзиви
понеділок, 21 квітня 2008 16:30

В Україні зростає народжуваність

З початку 2008 року в Україні народилося 118 тис. 324 немовлят, що майже на 6 тис. новонароджених більше, ніж за аналогічний період 2007 року.

Про це повідомив міністр юстиції Микола Оніщук з посиланням на статистику органів реєстрації актів цивільного стану Міністерства юстиції України.

Міністр підкреслив, що статистичні дані першого кварталу поточного року підтвердили тенденцію до поступового збільшення народжуваності, яка триває в Україні уже кілька років поспіль, повідомили у прес-службі Мін"юсту.

Найбільше немовлят з початку року з"явилося на світ у Донецькій області - майже 10,5 тис. новонароджених, у Дніпропетровській області – 8,7 тис. новонароджених, у Києві – 7,4 тис. новонароджених, в Одеській області – 6,7 тис. новонароджених, у Львівській області – 6,5 тис. новонароджених та у Харківській області – 6,3 тис. новонароджених.

За даними Мін"юсту, найкраща в країні ситуація щодо співвідношення народжуваності до смертності протягом останніх 5 років фіксується в Закарпатті. Поки що це єдиний регіон в Україні, де таке співвідношення становить 1:1. А з третього кварталу минулого року в Закарпатті почали фіксувати перевищення народжуваності над смертністю.

У решті областей України поки що триває тенденція до перевищення смертності над народжуваністю у середньому співвідношенні 1,7 до 1. Найгірше співвідношення смертності до народжуваності зафіксовано органами юстиції в Донецькій області – 2,2 до 1; в Луганській області – 2,3 до 1; в Черкаській області – 2,1 до 1; та в Чернігівській області – 2,7 до 1.

Загалом з початку року в Україні померло 207 тис. 168 громадян, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зростає народжуваність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути