Ексклюзиви
понеділок, 25 березня 2019 12:03

В Україні заборонили 17 книжок з РФ

  В Україну заборонили ввозити ще 17 книг з РФ. Фото: Forbes Украина
В Україну заборонили ввозити ще 17 книг з РФ. Фото: Forbes Украина

Державний комітет телебачення і радіомовлення України заборонив ввезення на територію країни ще 17 видань з Росії.

Ознаки пропаганди держави-агресора виявили у книгах московських видавництв "Синдбад", ТОВ "Издательская Группа "Азбука-Аттикус" та самарського видавництва "ИД Бахрах-М", пише comin.kmu.gov.ua.

Заборонили серію книжок з психології Даниїла Райгородського ("ИД Бахрах-М") в ілюстраціях та змісті експерти знайшли елементи пропаганди комуністичного тоталітарного режиму, автор неодноразово посилається на приклади партійних діячів – Леніна, Сталіна, дитячих прокомуністичних формувань (жовтенята, піонери).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін озвучив невідкладне рішення про українських артистів у Росії

Також, держкомтелерадіо заборонило книгу "Мастер и Марагрита" видавництва "Азбука-Аттикус". В ній пропагують представників російського кіно Юрія Кару, Ніколая Бурляєва, Валентина Гафта, що за публічну підтримку військової інтервенції в Україну внесені до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Книга Олівера Стоуна та Пітера Кузника "Нерассказанная история США" ("Азбука-Аттикус") містить низку створених радянською пропагандою міфів про український національно-визвольний рух, розвінчаних істориками за допомогою фактів і документів, яка теж знаходиться під забороною на території України.

Львівський окружний адміністративний суд скасував заборону в регіоні на російські пісні, фільми та книжки. Її запровадила обласна рада торік 18 вересня. Суд визнав заборону протиправною.

Обласна рада планує оскаржити рішення про скасування заборони. Подібний мораторій діє на Волині, Житомирщині, Тернопільщині й Івано-Франківщині.

Зараз ви читаєте новину «В Україні заборонили 17 книжок з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути